iklaneka

Thursday, December 29, 2011

SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG :)





Hai kawan-kawan! Lame tunggu entry untuk hari nie eh? Haha saje post lambat-lambat. Aku ingatkan takde yang cari aku bila aku tak post new entry. Rupenye ade jugak yang cari. Harhar. *terharu*

Dekat tajuk aku tu, mesti ade yang tertanya-tanya kan sape 'sayang' aku tu. Hewhew 'sayang' aku yang nie memang aku sayyaaaannnggg sangat-sangat. Dia yang sentiase ada saat aku susah. Saat aku gembira. Saat aku rasa macam dugaan aku berat sangat. Dia yang sentiase ade temankan aku. In fact, kalau aku baring sebelah dia and peluk dia, confirm 10 minutes later aku dah tidur. Haha *perangai tak semenggah gile*

Meh sini aku kenalkan korang ngan 'sayang' aku tu. 
haa. nielah sayang aku. Maisara binti Sukirman.

Esok, 30 December adalah hari ulang tahun mak aku yang ker...err...berape eh? Emm kejap. Mak aku lahir tahun 1959. So kalau tolak tambah bahagi darab semua kiranya esok da umur 52 lah. Hee. Umur mak sendiri pun tak ingat. 

Mak...
Akak tahu, akak tak sebaik budak perempuan yang lain.
Akak tahu, akak tak selembut budak perempuan yang lain.
Akak tahu, akak tak pandai masak macam budak perempuan yang lain.
Akak tahu, akak selalu degil dengan mak.
Akak tahu, akak selalu bantah ape yang mak cakap. 
Akak tahu, akak selalu melambatkan ape yang mak suruh akak buat. And lastly mak yang akan buat kerja tu.
Akak tahu, akak selalu hampakan mak. 
Akak tak reti berdikari. Semua benda nak harapkan mak buat. Semua benda nak mak tolong. Goreng telur pun nak mak yang gorengkan. Akak bukannya tak boleh buat pun. Akak cuma nak manja ngan mak jer. Akak bukannye selalu ade kat rumah. Kan mak.

Mak tahu tak. Setiap kali akak nak balik U. Akak mesti berat hati nak tinggalkan mak. Yelah, bila akak takde, Nanti mak duduk sorang kat rumah. Ayah ngan abang kerja. Ikah sekolah. Nanti mak duduk sorang-sorang bahaya takde sape yang jage mak. *lap-lap air mata*

Mak. Akak sayang kat mak sangat-sangat. Mak kena ingat tau. Takde sape pun yang boleh ganti tempat mak kat dalam hati akak. Walaupun nanti bila akak dah kahwin and syurga akak kat bawah tapak kaki suami akak, tapi mak tetap akak sayang. Kalau mak takde, akak pun takde kat dunia nie. 

Mak. Akak takde belikan ape-ape hadiah pun dekat mak. Akak mintak maaf untuk itu yer mak. Tapi mak tunggu sikit mase jer lagi mak. Akak belajar nie semua untuk mak. Akak nak mak bangge ade anak macam akak. Nanti bila akak da kerja, mak bolehlah tinggal ngan akak. Time tu, akak taknak mak buat kerja langsung. Mak duduk goyang kaki jer yer mak.

Mak..
Terima kasih sebab dah jage akak dari akak kecik. 
Terima kasih sebab dah besarkan akak dari akak kecik.
Terima kasih sebab sanggup layan perangai akak.
Terima kasih sebab sanggup jage akak malam-malam kalau akak demam.
Termia kasih sebab sanggup masakkan untuk akak.
Terima kasih sebab sanggup tahan ngan perangai degil akak.
Terima kasih untuk semuanya mak.

Akak sayang mak sangat-sangat. Selamat ulang tahun yang ke-52 mak. 
Dari anakmu, Hidayah. 

10.00pm. 29 december 2011.



Salam sayang,




TERIMA KASIH SUDI BACA. SILA LAH LIKE DAN SHARE!

3 comments:

  1. selamat ulang tahun mak mentua..hehhee

    #selamta malam^^

    ReplyDelete
  2. @Woofer Storm

    uiks mak mentua? harhar marah pulak awek japg :D

    ReplyDelete
  3. TONTON PELBAGAI SIARAN TV ONLINE DAN DENGARKAN PELBAGAI SIARAN RADIO ONLINE DARI DALAM DAN LUAR NEGARA SECARA PERCUMA
    VECASTS - Listen web Radio Watching web TV, Tv Online. Watch Over 3000 Online TV Channels And 6500 Radio Stations Free For Around In The Wold clik to watching
    Listen Hindi radio click ,watching live movie ,live international radio,indo radio.usa radio and more ,LIVE MOVIE ,LIVE SPOTS,LIVE HINDI RADIO ,HINDI MOVIE ,AXN LIVE ,STAR MOVIE LIVE ,MAX CHANNEL LIVE LIVE INTERNATIONAL RADIO AND TV BROADCASTER
    MALAYSIA TV ONLINE , UNTUK MENONTON sini lawati >  http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html
    MALAYSIA RADIO ONLINE terdapat lebih 180 buah stesen radio online malaysia lawati >  http://vecasts.blogspot.com/2011/11/listen-malaysia-radio-online-live-radio.html watch live ,rtm1 ,rtm2 ,tv3 ,ntv7 ,8tv ,tv ,pas tv ,mobtv ,1hujau tv ,1 malaysia tv ,tv selangor and more tv

    ReplyDelete

Hai! Dah baca tu komen lah sikit! :D