iklaneka

Monday, April 9, 2012

MASIHKAH KAU INGAT?





Dulu aku ade seorang kawan. die bukanlah anak orang kaye. Die biase-biase jer. Dengan die aku boleh jadi diri aku. Aku boleh cerita masalah aku dengan die. Aku boleh kongsi suke duke aku dengan die. Kawan, masihkah kau ingat semua itu?

Dulu aku ade seorang kawan. kawan yang pernah buat aku menangis bila aku rindukan die. Aku pun tak tahu kenape bile aku teringatkan die air mate aku mudah mengalir. dulu kite selalu lepak same-same. Pernah satu mase ade salah paham yang jadi. Kite tak bertegur sape. Time tu aku rase sakit sangat. And aku sendiri tak tahu kenape kite boleh jadi camtu. Untunglah lepastu kite tak ape-ape. Masihkah kau ingat semua tu?

Dulu kau penah buat aku tersedak nestum mase kite tengah sahur same-same. Sakit tekak aku time tu hanye Tuhan yang tahu. Berguling-guling aku kat lantai tahan batuk. Sampai nak tidur balik pun sakit tekak tetap tak hilang. Masihkah kau ingat semua tu?

Atas sebab yang tertentu kau tidak lagi sambung belajar di tempat yang same. Di sebabkan itu kita terputus hubungan. Lame kau menyepikan diri dari aku dan yang lain. kau tukar nombor yang baru. Kat fb pun kau taknak reply komen aku. Time tu aku rase macam aku nie orang yang bodoh jer pergi kejar orang yang taknak kat kite. Tapi sebab aku sayangkan kau aku try jugak contact kau. Sampailah kau contact aku balik. Masihkah kau ingat semua tu?

Sekarang tak same macam dulu. Aku kat sini kau kat sane. Tapi aku selalu ingatkan kau. Agak-agak kau ingat kat aku tak? Agak-agak kau terpikir kat aku tak? Tak tahu bile kite boleh jumpe lagi. Aku selalu tengok fb kau. Tengok gambar-gambar terbaru kau. Kau Nampak bahagia jer dengan kawan-kawan baru kau. Kadang-kadang aku cemburu tengok gambar-gambar kau. Cemburu tengok kau mesra dengan kawan-kawan kau. Salahkah aku rase macam tu? 

Aku harap kau teruskan hidup kau dengan sebaiknya. Jage kesihatan kau. Study elok-elok. Aku mintak maaf kalau aku ade buat salah kat kau sepanjang kite berkawan dulu. Aku sayangkan kau.





Yang merinduimu,


TERIMA KASIH SUDI BACA. SILA LAH LIKE DAN SHARE!

2 comments:

Hai! Dah baca tu komen lah sikit! :D