iklaneka

Friday, November 25, 2011

KAWAN LAMA versus KAWAN BARU!

Assalamualaikum...:)

Kenapa aku tulis tajuk entry aku macam tu? Mengapa terjadinya tajuk entry itu? Siapa yang menyebabkn aku menulis entry macam tu? Bagaimanakah aku boleh menulis entry macam tu? Okay sudah lah. Kalau semua nya penuh dengan soalan sampai lusa pun tak habis lagi.

Dalam hidup kita, kita akan bertemu dengan berbagai ragam manusia. Dan manusia-manusia itulah yang akan menjadi kawan-kawan kita. Kalau nasib kita baik, kita tentu akan mendapat kawan yang baik. Yang selalu menegur kita ke arah kebaikan. Selalu ingin membimbing kita ke jalan yang lurus. Tapi kalau nasib kita tidak baik ataupun boleh dikatakan kita yang telah tersalah pilih kawan, maka kita akan mendapat kawan yang kurang elok perangainya. Kawan yang selalu mengajar kita benda-benda yang membawa kepada keburukan. Sekiranya iman kita tidak kuat, maka hanyutlah kita bersama kawan tersebut.

Okay intro saja sudah panjang berjela. Belum masuk lagi isi kandungannya. Apa kau ingat ini karangan SPM ada pendahaluan ada penutup segala bagai? -.-'

Masa aku kecik-kecik dulu, nak kata aku ramai kawan pun tak lah jugak. Sebab aku nie sememangnya tidak peramah. Sape  yang baru nampak aku mesti kate aku sombong. Bukan sorang dua yang cakap camtu. Dah ramai. Dah biasa pun. Biarlah ape orang nak cakap pun. Aku tak kacau hidup orang ape! Bila masuk sekolah menengah, ramai lah sikit kawan-kawan aku. Time tu baru nak kenal dunia. Baru nak kenal semua orang. Baru nak kenal apa itu couple. Hikhik gatal kan aku. 

Bila da masuk UiTM nie lagi lah ramai kawan aku. Kawan kepada kawan aku pun boleh menjadi kawan aku. Walaupun aku tak sekelas dengan dia, tak se-course ngan dia, aku tetap boleh kawan ngan dia. Itu maknenyer ada perubahan lah kan. Tapi aku tetap aku yang dulu. Tetap aku yang akan dicop sombong bila pertama kali bersua muka. -.-'

Kesimpulannya di sini, kawan lama ker kawan baru ker, itu tetap kawan kita. Tak kisahlah sudah terpisah lama macam manapun, tapi kalau dah jumpa depan mate tu reti-reti lah tegur. Kalau aku tak tegur kau, kau tegur lah aku dulu. Nie tak, aku tak tegur kau then kau tak tegur aku pastu kau terasa. Mulalah nak tulis kat status bagai kata aku da sombong ngan kau! Haluu. Jangan lah ingat aku nie sempurna sangat. Mungkin aku tak tegur kau sebab aku tak perasan kau. Ataupun sebab aku tak ingat kan kau. Apapun maaflah yer. Tak rugi pun kan kalau kau tegur aku dulu. :)

Cukuplah sampai sini okay. Yang nie pun aku rasa da boleh buat orang ngantuk nak baca. Heheh. 

Saya sayang semua kawan-kawan saya. Tak kiralah sekolah tadika, sekolah rendah, sekolah menengah mahupun yang di UiTM nie. Semua tu kawan-kawan saya. 

Salam sayang...:)TERIMA KASIH SUDI BACA. SILA LAH LIKE DAN SHARE!

1 comment:

  1. Aku tergolong dalam golongan yang cakap kau sombong hahahaha

    ReplyDelete

Hai! Dah baca tu komen lah sikit! :D